Plusz pénzt keresni  egy megbízhatóan működő hálózati marketingcégnél nem lehetetlen, nem nehéz és nem gagyi még akkor sem, ha neked azt mondták!

Mi az MLM?

,,Emberek emberekkel emberekért" - Tóth Gábor Online Marketing Szakértő

Multi Level Marketing, vagy Network marketing, eddig ezzel nem mondtam újat.    Itt írnak róla.

Megsokszorozott értékesítés. Röviden összefoglalva közösségi vállalkozás, melyben a kialakult helyzet hatására egyre többen találnak kiegészítő bevételi forrást.

Az USA-ban bő 60 éve, Magyarországon 1990 óta működik ez az értékesítési forma, azóta viszolyog tőle a magyar társadalom nagy része.

Magyarországra az MLM rosszul lett bevezetve, talán emiatt nem alakult még ki a kultúrája és lengik körbe negatív sztereotípiák. Jellemzően azok köpködnek rá leginkább, akik legkevesebbet tudnak róla.  A tudatlanság miatt közszájon forog egy fogalom, a mókuskerék. Sokan arra a monotóniára használják, hogy napról napra elmész melózni, a fizetésedből pedig hónapról hónapra élsz.

Az igazi mókuskerék: rosszul vagyunk szocializálva. Generációk óta arra nevelnek minket, hogy végezzünk el iskolákat, igyekezzünk minél jobb munkahelyet találni, ahová naponta bejárunk dolgozni, a fizetésünkből pedig hónapról hónapra éljünk, miközben mások gazdagodnak meg a munkánkból.  Nem tanulunk a pénzről, emiatt nem feltétlenül olyasmire fordítjuk, ami újabb pénzt hoz, a gyerekeink pedig ugyanígy szocializálódnak. Ha nekem nem hiszel, olvasd el a ,,Gazdag papa, szegény papa” c. könyvet!

A világ azon részein, ahol kialakult az MLM kultúrája, toronymagasan ez lett a legtöbb profitot termelő iparág. Dupla annyit hoz, mint a második helyet elfoglaló organikus termékek piaca, 2,5-szer annyit, mint a filmipar. Ha a közösségi értékesítés ennyit ver más üzletágakra, talán mégsem eldobni való jövedelemszerzési lehetőség.

Rengetegen tekintenek úgy most is az MLM-re, mint 1990-ben, ám azóta a világ megváltozott.

A változó világ megértésének  elengedhetetlen feltétele a szemléletünk megváltoztatása. A világgal együtt kell tudni haladni, ez a fejlődés. *Azok maradnak életben, akik a legfogékonyabbak a változásra.

*állítólag Darwin, több forrás szerint Leon C. Megginson

Miért rossz az MLM?

Csak azoknak rossz, akik nem értik. Mivel nem ismerik, nem értik, hát elhiszik róla, hogy rossz. Valljuk be, ez kényelmesebb, mint megismerkedni vele.

A dongó szárnyai a testtömegéhez képest túl kicsik, ergo a fizika és az aerodinamika törvényei szerint a dongó képtelen repülni.  De a dongónak ezt nem mondta senki, ő tehát fogja magát és repül.

Ha neked valaki azt mondja, hogy az MLM szar, Te elhiszed. Miért neki hiszel ahelyett, hogy kipróbálnád? Szeretnél mellékjövedelmet, csak épp lusta vagy és félsz tenni érte.

A cégek kénytelenek fejleszteni az eszközeiket, modernizálni technikai hátterüket és a partnereik számára is jobb feltételeket  biztosítanak. A termékek, szolgáltatások  minőség és ár tekintetében nem lehetnek rosszabbak másoknál, ki kell érdemelniük a bizalmat.

Ma már rengeteg vállalat választja a közösségi értékesítési formát új perspektívát nyújtva azok számára, akiknek a szemlélete követte a változásokat és szeretnék kiegészíteni jövedelmüket. Ezzel nyer a cég, mert nem költ súlyos összegeket rosszul konvertáló reklámokra és nyernek a partnerek, mert a cég inkább nekik fizet. Az üzleti életben ezt win-win helyzetnek nevezik és ez minden tisztességes tárgyalás célja.

A hálózati marketing azoknak való, akik felismerték, hogy ez is a tanulás, önképzés egyik módja. Arra is rájöttek, hogy némi tanulással jelentős tőke, vállalkozói terhek és komoly tudás nélkül is viszonylag gyorsan tehetnek szert pluszjövedelemre. 

,,A világ leggazdagabb emberei hálózatokat keresnek és építenek, mindenki más munkát keres” /Robert T. Klyosaki

 

Miért nem rossz?

Többezer magyarnak már főállást biztosít, tízezreknek a fizetésükön felüli többletjövedelmet. Miért nem vagy köztük?  Akik még nem foglalkoznak vele, de szeretnének plusz pénzt keresni, próbálják ki, legalább lesz saját véleményük. Akik képesek tanulni, azok tudnak vele pénzt keresni és találni is.

A megsokszorozott értékesítés most éli aranykorát. Világszerte 120 millió ember tevékenykedik ebben az üzletágban. A regisztráltak fele újonnan csatlakozott valamelyik céghez, de miért? Mert szeretik, hogy megfizethető áron jutnak minőségi termékekhez? Sokan ezért. Sokan pedig azért, mert ez az üzletág átlag feletti jövedelmet kínál átlagembereknek.  

Jelenleg Magyarország forgalom tekintetében világviszonylatban a 40., Európában a 16. helyen áll az MLM ranglistán. Azért csak a 16., mert Te, meg Ő és a többiek még nem foglalkoztok vele. 😊

Hogyan válasszak MLM céget?

Nem mondhatom meg, hogyan válassz, ellenben azt elmondom, hogy én, aki útáltam az MLM-et, milyen szempontokat vettem figyelembe, amikor számos lehetőség közül választottam. A vírus miatt megromlott anyagi helyzetem miatt kezdtem MLM-mel foglalkozni, mivel más opció egyszerűen nem volt.

Ahol gyorsan sok pénzt ígérnek, amiért szinte, vagy egyáltalán semmit sem kell csinálni, az nekem bűzlik.

Megvizsgáltam, hogyan fogalmazza meg egy-egy cég a küldetését és tudok-e azzal azonosulni, magaménak tudom-e érezni. Előnyben az a cég, amelyik(nél, nek):

 • Legalább 5 éve sikeresen működik, a ,,most indul” nem vett le a lábamról.
 • A tulajdonosi kör hiteles, leinformálható.
 • Van valamilyen terméke, vagy szolgáltatása. Ebben az esetben a pénz kívülről jön ezek értékesítéséből, nem az új belépők pénzéből tartják fenn a céget.
 • Pénzügyileg, gazdaságilag stabil, megbízható és tartozásmentes.
 • A termékek/szolgáltatás között van, ami egyedi, megold valamilyen problémát.
 • Az  árak bárki számára megfizethetők, van fizetőképes kereslet, a termékek/szolgáltatások minőségiek.
 • Nem kell csatlakozási díjat fizetni.
 • Rendszeres képzések ingyenesen.
 • Modern és hatékony online marketingeszközei vannak, melyek segítik a munkavégzést.
 • A felső vonal hiteles, segít, támogat, tanít.
 • Több, számomra érdekes termékvonala/szolgáltatása van.
 • A kifizetési rendszer jó és stabil,  hátrányomra nem változik, nincs felső kereseti korlát.

Miért videokban mutatják be a lehetőséget?

Mert ez a XXI. század. Az egytemeken is tanulnak a hallgatók  előre felvett tananyagokból. Minden normális cég előre rögzíti a tájékoztatóit, hogy a tisztelt érdeklődők bármikor meghallgathassák azokat vizuális mankóval támogatva az érthetőséget. Mind  az érdeklődők, mind az előadók dolga könnyű és egyszerű.

Akkor mi is az MLM?

Közelítsünk inkább onnan, hogy mi nem. Nem terméktukmálás és nem beszervezés. Ha az emberek értenék, akkor a világ legszebb értékesítési formája lenne és itt az értéken van a hangsúly. Miért állítom ezt? Vegyünk egy egyszerű példát: a tévéreklámban egy közkedvelt, sármos amerikai színész azt mondja, hogy a N kávé hú de…

Ez a celebmarketing emberibb, vagy az, hogy a szomszédod megkínál egy kávéval? A színészlegenda nem fogja megkérdezni Tőled, ízlett -e a N kávé és a az sem kérdezi meg, aki eladta Neked.

A reklám a bizalmadba férkőzik, a fogyasztói termékajánlás kiérdemli a bizalmadat. A tévéreklám minimális ára 1000 Ft másodpercenként, plusz a forgatás költségei és 10 : 9 0 % a hoz : nem hoz vevőt arány.  A fogyasztói termékajánlás hitelesebb és jobban konvertál bármilyen reklámnál.

A legelterjedtebb, egyben szerintem a legegyszerűbb MLM az affiliate, vagy ajánló marketing. Ezt szinte mindenki igen gyakran műveli anélkül, hogy jövedelme származna belőle. Ajánlunk egymásnak fodrászt, autószerelőt, könyvet, éttermet, boltot, mindent – ingyen.

Pedig van számos cég, aki hajlandó ezért fizetni. Nem reklámra költik a pénzt, hanem szétosztják a közösségük tagjai között.  Sokan állítják, hogy az MLM-es cégek termékei rossz minőségűek. Én azt állítom, hogy ez tévedés. Ha igaz lenne, senki sem ajánlaná tovább őket, a gyártó céget pedig letörölné a piacról a népítélet.

A hatékony online eszközöknek köszönhetően tolakodásmentesen lehet tevékenykedni, mi több, közösségépítő szerepe van. Talán meglepő, de kevés üzlettársamat  ismerem személyesen, mégis baráti viszonyban vagyunk. Ha valaki rákérdez, mivel foglalkozom, elmondom, hogy van egy internetes üzleti vállalkozásom.

Az ingyenes képzéseken tanultakat alkalmazva könnyen lehet értéket adni, segíteni másoknak és a marketingrendszer sok munkát elvégez. Ettől persze az MLM még nem lesz pofonegyszerű. Időt, tanulást és energiát igényel, de  Magadba, a fejlődésedbe fektetsz be, a befektetésed pedig hosszú távon bőven megtérül. 

Semmiképp sem piramisjáték. Igaz, hogy a pénz ,,felfelé” áramlik, de egy jó rendszerben ,,alul” jut több belőle,  ,,fent” kevesebb. Akik ,,fent” vannak, azért keresnek többet, mert nagyobb forgalom után fizetik ki őket, hisz több üzleti partnerük van.

Egy MLM-nek álcázott piramisban felülről lefelé épül a struktúra és csak a felül lévők járnak jól.

A valódi MLM-ben mindenki lent kezdi és mindenkinek ugyanolyan lehetősége van nagy üzletet építeni és magas jövedelmet elérni.

A vezetők, akik ,,fent” vannak az ,,alul” lévő partnerek eredményeiért is megdolgoznak, boldoggá teszi őket azok sikere. Önzetlenül átadják mindazt a tudást, ami szükséges az eredmények eléréséhez. Kimondhatatlanul nagy élmény a legendáktól tanulni, miközben egyre több pénzt tudok keresni.

Az affiliate partnerség napjaink legjobb vállalkozási formája. Sokan keresik is a lehetőséget, hogy kapcsolatot építsenek egy, vagy több vállalattal. Akadnak, akik ezt a helyzetet kihasználva bevezető áron 250 000 Forintért kínálnak bevezető áron ilyen jellegű képzést.

Van ennyid?

Figyelj!

Ingyen jó lesz?

Klasszikus példa a piramisjátékra a felosztó-kirovó állami nyugdíjrendszer. Az aktív dolgozók befizetik a járulékot, amiből aztán kifizetésre kerülnek a nyugdíjak. Téved, aki azt hiszi, hogy a saját nyugdíjára előre fizet be. Addig van kifizetés, amíg vannak befizetők. Ha már említésre került…

… Jelen állás szerint 2032-ben vonulhatok nyugdíjba. Tartok tőle, hogy nyugdíjam nem lesz, mert rohamosan fogynak a járulékfizetők. Ez a cikk nagyon cizelláltan ugyan, de engem igazol. Régen rájöttem, hogy a rendszer  nem fog megmenteni, ezért is kerestem és találtam kiegészítő bevételi forrást.

Az alacsony munkabérek csak arra jók, hogy sakkban tartsanak és megfosszanak az álmaidtól. Neked is ideje  komolyan venni a saját életedet. Legyen célod, mi mutatjuk az oda vezető utat!

Remélem, tudtam segíteni! Mielőtt mennél, mutatni szeretnék Neked egy lehetőséget. A tájékoztatás ingyenes és kötelezettségektől mentes, de regisztrációhoz kötött.