Miért ne kezdj fogyókúrába?
Mert a kizárólag megszorításokon alapuló kúrák és diéták eleve kudarcra vannak ítélve.

Ha figyelsz és őszinte vagy Magadhoz, észre fogod venni, hogy az evés gyakran egyfajta pótcselekvés, jutalom, vagy örömforrás. Ez mindenkivel előfordul, nem érdemes és nem szabad szégyenkezni miatta! Ne érezz bűntudatot az evés miatt! Mire gondolok? Bemész egy cukrászdába, mert megkívántál egy krémest és azt mondod magadban: ,,most bűnözök”. A bűntudattal szabotálod a saját eredményeidet.

Bizonyára Veled is megesik, hogy unalomból nassolsz. Előfordul, hogy csak bekapsz valamit, mielőtt nekiállsz egy feladatnak, vagy evéssel jutalmazod Magad, miután elvégezted a dolgodat.

Ezért van halálra ítélve a legtöbb diéta és fogyókúra. Mert embertelen. Nem veszi figyelembe az érzéseidet, a hangulatodat és a gondolataidat. Azt mondják, legyen kitartásod, meg önuralmad. Lószar.

Ha nem értesz egyet velem, javaslok egy kis játékos feladatot. Ezt minden kliensemnek szoktam javasolni, mert közösen dolgozom velük és ez a játék elképesztően jó eredményekhez vezet.

Előre mondom, hogy nem fogod tudni elvégezni, pedig egy aprócska és nagyon hasznos dologról van szó. Pici trükk, ami arra van kitalálva, hogy szolgáljon Téged.

Egy hétig figyeld meg, mennyit eszel ténylegesen! Az itt-ott kutyafuttában bekapott falatok is számítanak! Nagy segítség, ha le is írod a megfigyeléseidet. A kóstolgatás és minden kis falat számít, akár lassan, akár gyorsan fogyasztod. Ne csalj, mert Magadat csapod be!

Figyeld meg, milyen gondolataid vannak az evést megelőzően és ezeket is írd le! Például: ,,Nehogy már ennyi örömöm se legyen az életben – 2 karika felvágott” és így szépen jegyzetelj le minden falatot és gondolatot.

Írd le azt is, mit éreztél evés után! Elégedettség? Kellemes elpilledés? Ez abban segít, hogy felismerd a kisebb lelki és mentális problémákat.

A hét végére látni fogod, hogy bizony észrevétlenül lecsusszant némi többlet és nem mindig volt az éhség az evés oka. Néha azért eszel, hogy feloldj valamilyen feszültséget, vagy azért, hogy kényeztesd Magad, vagy azért, mert unatkozol.

Bizonyára tisztában vagy azzal is, hogy ez helytelen viselkedés. Önigazolás gyanánt erre azt mondod, hogy a belső értékeid miatt szeressenek, ne a külsődért. Igazad is van, mert ebben az elfuserált világban sajnos túlságosan magasztalják a külsőségeket.

A kérdés az, hogy valóban jól érzed-e Magad túlsúlyosan, vagy csak egy ideológiát gyártottál, mert nem akarsz szembesülni azzal, amit az egészséged ellen elkövetsz. Mersz őszinte lenni, vagy kibúvókat keresel? Ápol és eltakar típusú bő ruhákat hordasz, a strandon csak egyrészes fürdőruhában jelensz meg?

A döntés joga a Tiéd, de…

Neked kell viselned a döntésed következményeit is!

Ez az alattomos csapda ott van a legtöbb diétában és fogyókúrában.
Ezért ne kezdj fogyókúrába!

Szeretnél mégis úgy öltözni, hogy MINDENKI irígykedve bámuljon utánad az utcán?

Hogyan érd el a célt? Hogyan lehetsz a legjobb Önmagad? Először legyen célod! Ha már meg van a cél, vezet oda út is.

Nincs csapdákkal teli fogyókúra, megszorításokkal szabályozott diéta, nincs feladás, nincsenek csalódások. Mit szólnál egy olyan úthoz, ami egyenes és úgy mehetsz rajta végig, hogy fogják a kezedet? Ha úgy gondolod, jár neked, hogy lenyűgözd a környezetedet, akkor jó hírem van Számodra.

2023 nem a fogyókúrák éve. Az új trend egy sokkal járhatóbb út, aminek a fogyás szinte csak a mellékhatása. Semmit nem kell megvonnod magadtól a vágyott alak elérése érdekében. Természetes, hogy itt is van iránymutatás, vannak szabályok, de…

a szabályok betartása örömöt okoz számodra.

A túlsúly egy dolog. Nem mindenkinek jelent problémát. Ha jelent is problémát, abba az emberek hajlamosak belekényelmesedni.
Azonban a túlsúlyosság következményei már egészségügyi kihívások. Megérdemled, hogy ne csak vonzó, hanem egészséges is legyél…
szív-és érrendszeri problémák, izületi fájdalmak nélkül.

Emiatt érvel a legtöbb egészségfejlesztő, természetgyógyász és egészségügyben dolgozó szakember fogyókúra helyett az ÉLETMÓDVÁLTÁS mellett. Hasznos olvasmány, győződj meg róla!