Hogyan készülj a válságra?

Egyesek nyernek a gyenge Forinton a Te károdra. Hogyan ne veszíts, ha már nem nyerhetsz?

Nem kell nagy szakértőnek lenni ahhoz, hogy lássuk, amit egyébként szakértők is mondanak : semmi nem szól a Forint erősödése mellett, a magas infláció évekig fogja kedvezőtlenül  befolyásolni sokunk életét.

Ha az év közepéig csak heti 3000 Forinttal költöttél többet alapvető élelmiszerekre, akkor 78 000 Forint veszteséget okozott Neked az infláció. Az árak közben folyamatosan, a fizetéseknél gyorsabb ütemben és nagyobb mértékben emelkednek. Napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra egyre nehezebb a megélhetés és az év végéig biztosan többet veszítesz 156 000 Forintnál.

Hogy kinek és miért jó a gyenge Forint és az alacsony munkabérek, az külön cikket érdemel, de nem nehéz kitalálni.

Mindenki az Euro árfolyama miatt aggódik, közben a USD elérte a 400 Forintot. A világgazdaság alap fizetőeszköze az USA Dollár, így már jobban lehet sejteni, mi vár a Forintra és azokra, akik még Magyarországon próbálnak megélni amunkájukból, ami egyre kevesebbet ér. 

Az Európai Központi Bank júliusban 25 bázisponttal emeli az irányadó kamatot, amit szeptembertől további kamatemelések követnek. Szakértői előrejelzések szerint 450 Forint környékén lesz egy Euro.

A Forint alapú megtakarítások folyamatosan veszítenek az értékükből. Hogyan ne veszíts, ha már nem nyerhetsz?

Nem szabad Forintban tartani a megtakarításokat, ehelyett valamilyen értékálló befektetést kell keresni. Vannak, akik Euro, Dollár, CHF, angol Font alapú megtakarítási számlákban látják a megoldást.

Nem a pénzváltókat kell megrohanni, hanem tudatosan és rendszeresen elrakni a pénzt valamilyen valutába. A megtakarítás így biztosan értékálló marad, de nem termel számottevő hozamot.

Van több ismerősöm, akik magas szinten foglalkoznak kriptovalutákkal. A kripto is esik. Átlagosan négyévente van a kriptoknál is zuhanás, de összességében nézve folyamatosan erősödnek. 

Megkérdeztem az egyik kriptogurut, hogy van-e ok az aggodalomra, adjam el a kriptomat, mielőtt még lejjebb megy? -Dehogy is, inkább vegyél még kriptot!- hangzott a válasz. -Te mikor vettél?- kérdeztem. -Nem tudok venni, nincs pénzem- felelte erre. Persze, mert mindene kriptoban van. Megmutattam neki egy lehetőséget…

Elemzők szerint az infláció sokáig fog tartani, a Forint évekig gyenge marad, ezalatt milliókat veszít, aki nem lép.

Kell egy eszköz, ami hosszú távon is képes pénzt termelni. Van ilyen pénztermelő eszköz.

Örülnél, ha nem veszítenél az infláción? Mi történne, ha közben nyernél is? 

Legyél válságálló ébredj szabadon!